Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Litvanije

Bez autora
Jul 25 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Republike Litvanije Linas Linkevičijus ocenili su u današnjem razgovoru da su bilateralni odnosi dveju država u usponu i da je zajednički interes da se intenzivira politički dijalog i unapredi ekonomska saradnja. Dačić je tom prilikom istakao da Srbija računa na pomoć Litvanije u procesu evropskih integracija i izrazio nadu da će pregovori za članstvo u EU započeti u vreme predsedavanja Litvanije Evropskim savetom. On je naglasio da su u Srbiji u toku intenzivne pripreme za početak pregovora, kao i da se definišu pregovaračke strukture i planovi pregovora sa Evropskom unijom.

Unapređenje ekonomske saradnje Srbije i LitvanijePredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Republike Litvanije Linas Linkevičijus ocenili su u današnjem razgovoru da su bilateralni odnosi dveju država u usponu i da je zajednički interes da se intenzivira politički dijalog i unapredi ekonomska saradnja.

Dačić je tom prilikom istakao da Srbija računa na pomoć Litvanije u procesu evropskih integracija i izrazio nadu da će pregovori za članstvo u EU započeti u vreme predsedavanja Litvanije Evropskim savetom.

On je naglasio da su u Srbiji u toku intenzivne pripreme za početak pregovora, kao i da se definišu pregovaračke strukture i planovi pregovora sa Evropskom unijom.

Sporazum sa Prištinom prihvaćen je uz široki konsenzus u Srbiji i za njegovo sprovođenje potreban je odgovoran i dosledan odnos Prištine, rekao je predsednik Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik